ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Theodoros Papagiannis Museum of Contemporary Art
ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

 

εκθέσεις του
 ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας

Θεόδωρος Παπαγιάννης Γλύπτης Ομότιμος Καθηγητής Α.Σ.Κ.Τ Αθηνών

Έκθεση έργων με τίτλο "ΤΕΛΕΤΗ"

4 Μαρτίου έως και το τέλος Απριλίου 2020

 Η έκθεση αναβλήθηκε !!!

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ σε συνεργασία με τον γλύπτη και ομότιμο καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Θεόδωρο Παπαγιάννη και τη στήριξη του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας και του ΥΠΠΟ το οποίο και παραχώρησε την αίθουσα περιοδικών εκθέσεων παρουσιάζει την έκθεση έργων του προαναφερόμενου καλλιτέχνη με τίτλο ΤΕΛΕΤΗ.

Συγκεκριμένα από την Τετάρτη 4 Μαρτίου έως και το τέλος Απριλίου κατά τις ώρες που λειτουργεί το Αρχαιολογικό Μουσείο θα μπορεί κάποιος να επισκεφθεί την έκθεση δωρεάν να γνωρίσει το έργο του καλλιτέχνη και να μάθει για τη διαδρομή του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Έργα των 5 τελευταίων χρόνων εκθέτω στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας από τις 4 Μαρτίου ως το τέλος Απριλίου.

Μια δουλειά από πολυεστέρα, με ενσωματωμένα υλικά (σίδερα, ξύλα), όπως συνηθίζω τα τελευταία χρόνια. Γλυπτά υπερμεγέθη σαν τεράστιες τερακότες και ο χώρος που θα εκτεθούν πιστεύω ότι είναι ο καταλληλότερος. Από χρόνια συνηθίζω να βάζω χρώμα στη δουλειά μου και ο πολυεστέρας προσφέρεται γι’ αυτό, την κάνει πιο εκφραστική. Η αρχαιοελληνική γλυπτική χρωμάτιζε τη γλυπτική, είναι η πρώτη που το δίδαξε.

  Όπως και στις προηγούμενες εκθέσεις, με απασχολεί το υπαρξιακό πρόβλημα του ανθρώπου. Εξωτερικεύω την αγωνία και το φόβο μου για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις τις στη φύση και τελικά στον άνθρωπο που απειλείται με αφανισμό.

  Μια σειρά από μορφές, ως επί το πλείστον, γυναικείες που κρατούν μωρά στην αγκαλιά τους. Κάτι θέλουν να μας που, πιθανόν να μην είναι παρά οι δικοί μου φόβοι και η αγωνία για το μέλλον των παιδιών μας. Τα σημάδια δεν είναι καλά, σε τι κόσμο άραγε θα ζήσουν. Μάντης κακών δεν θέλω να γίνω.

Τα μωρά είναι ενσωματωμένα στις μανάδες τους σύμβολα, όπως ένα ρόδι, ένα περιστέρι, ένα λουλούδι και ένα γλυπτό με καρπούς που είμαι η μάνα γη που μας τρέφει αλλά για πόσο χρόνο ακόμη;

  Πρόκειται για 15 μορφές που δημιουργούν μια εγκατάσταση. Ανάμεσά τους υπάρχει ένα μεγάλο ταψί με ψωμιά που είναι το σύμβολο της επιβίωσης.

Χαίρομαι που θα παρουσιαστούν στο κοινό της Πάτρας και θα εκτεθούν σε ένα τέτοιο Μουσείο.

 

Θεόδωρος Παπαγιάννης

Γλύπτης

Ομότ.Καθηγητής Α.Σ.Κ.Τ Αθηνών