Francesco Moretti

Q-ART CODE

hekur, inoks, alumin 2015  

  

Projekti Q- Art Code u krye nga artisti italian i Arteve Figurative Francesco Moretti, gjatë Simpoziumit të Gjashtë Ndërkombëtar të Skulpturës 2015, organizuar nga Muzeu i Artit Bashkëkohor " Theodoros Papayannis " në fshatin Eliniko të Janinës.

 

Projekti, i frymëzuar dhe i dedikuar nga banketet e njëpasnjëshme te skulpturës që janë zhvilluar në Elliniko, dëshiron të simbolizojë konvergjencën e efekteve të ndryshme, ne stilet dhe profilin e të gjithë artistëve që morën pjesë në periudha të ndryshme të simpoziumit dhe theksuan një përvojë të rëndësishme dhe unike të nivelit të lartë artistik.

 

Falë pranisë së Muzeut " Th . Papayannis " dhe numrit të madh të veprave të pikturuara nga shumë artistë, ne Eliniko dhe zonat për-reth, ndryshuan krejtësisht pamje duke u transformuar në një park të madh skulpturash, që bashkëbisedon me peizazhin dramatik të zones se Tzoumerkas së Veriut.

 

Projekti Q - Art Code, që u krijua nga materiale të riciklueshme, nga rrotat e biçikletash qe simbolizojnë artistët: ku secili punon me mocionin e vet. Këto rrota, duket se arrijnë deri në sipërfaqe dhe e pushtojnë atë. Në anën tjetër të sipërfaqes, formohet një Qr - kod ("Kodi i përgjigjes së Shpejtë " ) i cili funksionon si një bazë të dhënash. Falë Q - Art Code , është bërë e mundur që të ketë qasje të shpejtë dhe të lehtë për foto, video , tekste dhe të gjitha informacionet e mundshme përkatëse. Në këtë mënyrë, Projekti Q - Art Code i ofron shikuesit një panoramë të plotë mbi aktivitetet e muzeut dhe më gjerë.

 

Projekti Q -Art Code ben fjalë dhe lidh dy botë paralele, fizike dhe dixhitale. Një ndërlidhje midis traditës dhe modernes.

 

Shmangni Theochari faleminderit për ndihmën, Vagelis Giotopulos për fotografi dhe Napoleon Rodogiannis për faqen e internetit.

Vizitoni faqet e internetit të qytetit të Janinës:

www.pkdi.gr (web site i Qendrës Kulturore të Janinës)

www.ioannina2021.gr  (të Janinës, Kryeqyteti i Kulturës 2021)