Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης "Θεόδωρος Παπαγιάννης"

8ο Συμπόσιο Γλυπτικής 2017

από 19/08/17 έως 10/09/17

στο Χωριό "Ελληνικόν Κατσανοχωρίων"
Δήμου Βορείων Τζουμέρκω
ν

Συμμετέχοντες Γλύπτες     

8ο Συμπόσιο Γλυπτικής 

Πρόγραμμα Παράλληλων Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 

"ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ"

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 

8ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (19/8/2017-10/9/2017)

 

 1. Σάββατο 19/8, ώρα 20.30, προβολή του ωριαίου ντοκιμαντέρ του Ηπειρώτη σκηνοθέτη Νίκου Παπακώστα με τίτλο "Τα μάρμαρά μας".

 2. Κυριακή 20/8,ώρα 20.00, συναυλία με έργα του Μάνου Χατζηδάκι, βιολί Κώστας Λεοντάρης, πιάνο Αναστασία Σταύρου, φωνή Όλγα Μπαλωμένου.    εδώ

 3. Τετάρτη 23/8,ώρα 20.00, δημοτική βραδιά με τον συμπατριώτη μας Γιώργο Πατσούρα, τα παιδιά του και την υπόλοιπη κομπανία του.    εδώ

 4. Κυριακή 27/8,ώρα 20.00, διάλεξη της φιλολόγου Μαρίας Μάρκου, με θέμα "ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ".

 5. Τετάρτη 30/8,ώρα 20.00,θεατρική παράσταση της συμπατριώτισσάς μας θεατρολόγου Σοφίας Μπλέτσου, με ερασιτέχνες ηθοποιούς, αγόρια και κορίτσια από το χωριό μας.

 6. Σάββατο 2/9, ώρα 20.30, θεατρική παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με το θεατρικό έργο "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ", του Κώστα Μακρυγιάννη. (Η παράσταση αυτή πιθανόν να μεταφερθεί την Τετάρτη 6/9)

 7. Σάββατο 9/9, ώρα 20.00, δημοτική ζυγιά των Δημήτρη Ξαξίρη και Γιώργου Μακρίδη με την κομπανία τους.

Όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα γίνουν με τη συνεργασία και υποστήριξη

 • του Ομίλου Φίλων του Μουσείου,

 • του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελληνικού,

 • της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και

 • της Αδελφότητας Αθήνας "Η ΤΣΟΥΚΑ".

 

 

Ο δήμαρχος

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΕΝΤΕΛΕΣ

 

Ημερίδα για την κτηνοτροφία

 

Ημερίδα με θέμα «Κτηνοτρόφοι των Τζουμέρκων: Ο διαρκής πολιτισμός των βουνών», πραγματοποιεί ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Τρίτη 22 Αυγούστου, ώρα 10 π. μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Πραμάντων.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, καθώς και εκπρόσωποι κτηνοτροφικών οργανώσεων.

«Η εκδήλωση έχει ένα τιμητικό χαρακτήρα προς τους κτηνοτρόφους της περιοχής αλλά ταυτόχρονα θα περιλαμβάνει ενημέρωση και προβληματισμό για το μέλλον της κτηνοτροφίας των Τζουμέρκων, θα τεθούν καίρια και σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη νομαδική αλλά και συνολικά την κτηνοτροφία και θα προσπαθήσει να αναδείξει και τις προοπτικές ανάπτυξης», σημείωσε ο δήμαρχος Γιάννης Σεντελές, σε δηλώσεις του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που αποτελεί μια συνέχεια εκείνης προς τιμήν των μαστόρων της πέτρας, ο γλύπτης Θ. Παπαγιάννης φιλοτέχνησε ένα γλυπτό αφιερωμένο στους κτηνοτρόφους της περιοχής, το οποίο και θα παρουσιαστεί επίσημα στο τέλος της εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

 • 10:00-10:30 Προσέλευση

 • 10:30-11:00 Χαιρετισμοί

 • 11:00-11:20 «Ζει ο βασιλιάς κτηνοτρόφος; Ζει η κτηνοτροφία στα Τζουμέρκα;», καθηγητής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Ηπείρου, Γιάννης Σκούφος

 • 11:20-11:40 «Ο βοσκός που φέρνω μέσα μου», Ομότιμος Καθηγητής Α.Σ.Κ.Τ. Θεόδωρος Παπαγιάννης.

 • 11:40-12:30 Προβολή κινηματογραφημένου ποιμενικού οδοιπορικού με θέμα: «Στον δρόμο για τα χειμαδιά» και χαιρετισμός από τον φιλόλογο-συγγραφέα Νίκο Καρατζένη

 • 12:30 Αποκαλυπτήρια γλυπτού αφιερωμένου στον Πραμαντιώτη κτηνοτρόφο, φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη Θ. Παπαγιάννη.