ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ - Theodoros Papagiannis Museum of Contemporary Art
ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

 

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης "Θεόδωρος Παπαγιάννης"

Ολοκλήρωση Συμποσίου Γλυπτικής στο Χωριό "Ελληνικόν Κατσανοχωρίων"
Δήμου Βορείων Τζουμέρκων

   

To 2ο Συμπόσιο Γλυπτικής Ελληνικού μας χάρισε εννέα περίτεχνα έργα

Όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τη δημιουργία των εννέα (9) γλυπτών που φιλοτεχνήθηκαν στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» στο Ελληνικό Ιωαννίνων είναι σίγουρο ότι θα αισθάνθηκαν μια καλλιτεχνική ανάταση.

Η «σοδειά» του 2ου Συμποσίου Γλυπτικής Ελληνικού (20 Αυγούστου-18 Σεπτεμβρίου 2011) ήταν πραγματικά μεγάλη και μεστή δημιουργίας.

Ο καθηγητής γλυπτικής της ΑΣΚΤ Θεόδωρος Παπαγιάννης πλαισιωμένος από 6 καταξιωμένους γλύπτες (Βασίλης Βασίλη, Κώστας Δικέφαλος, Χρήστος Λαζαράκης, Σπύρος Λισγάρας, Χρήστος Ρηγανάς, Δημήτρης Χριστογιάννης) προσέφεραν στον τόπο μας εννέα αξιοθαύμαστα έργα γλυπτικής ανοιχτού χώρου που κοσμούν πλέον το μουσείο αλλά και τη διαδρομή από την είσοδο του χωριού Ελληνικό μέχρι το μοναστήρι της Τσούκας δημιουργώντας μια μοναδική εικαστική παρέμβαση. Η τοποθέτηση των γλυπτών σε καίρια σημεία συνετέλεσε στο να ενωθούν οι ψηλές βουνοκορφές με τα έργα και να αποδοθεί η απόλυτη σχετικότητα της τέχνης με τη φύση.  

Ο Θ. Παπαγιάννης είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς επιμένουμε εδώ στην Ήπειρο στο Ελληνικό να προσπαθούμε παρά τις αντίξοες συνθήκες και σε πείσμα των καιρών, αφού βοήθεια δεν υπάρχει. Με την πενιχρή βοήθεια του Δήμου Β. Τζουμέρκων, των Φίλων του Μουσείου και τη βοήθεια των μαθητών και συναδέλφων μου που προσφέρθηκαν, φιλοτεχνήσαμε άλλα 9 μεγάλα γλυπτά για να εμπλουτίσουμε τη συλλογή του Μουσείου».

  

Φωτογραφίες των έργων